Marktkraam reserveren en info over grondplaatsen

Marktkraam reserveren

Op dit moment zijn alle marktkramen gereserveerd. Je kunt daarom op dit moment online geen kraam reserveren. Heb je toch interesse in het huren van een kraam dan kunnen we jouw gegevens op de reservelijst plaatsen. Stuur dan een mail naar facilitair@oranjemarktveldhoven.nl of neem telefonisch contact op met Pieter de Meijer via 06-40377404. Als er een kraam beschikbaar komt nemen we contact met je op.

De spelregels voor marktkramen

 • Voor Marktkraam particulier en Marktkraam commercieel gelden speciale regels. Deze vind je door op de kraam naar keuze te klikken. Daarnaast gelden algemene regels zoals de huisregels en de regels voor opruimen aan het einde van de dag.
 • Laat de gehuurde marktkraam na afloop netjes achter. Neem alle onverkochte spullen en afval weer mee naar huis.
 • Bruikbare, niet verkochte spullen mogen ook worden gedoneerd aan Kringloop de Kempen. Je vindt de twee vrachtwagens met vertegenwoordigers van de Kringloop in de buurt van de artiesteningang van de Schalm en op de Veken (nabij het Burgemeester Elsenpark). 
 • Alleen na goedkeuring door de medewerkers van Kringloop de Kempen kun je je spullen ook daadwerkelijk bij de vrachtwagens achterlaten. Alle niet geaccepteerde spullen neem je mee naar huis.

Grondplaatsen

Kom je voor een grondplaats, dan ben je van harte welkom. Je kunt niet met de auto het terrein op om te lossen, maar kunt je auto tijdelijk plaatsen op de laad- & losplaatsen. Daarna kun je parkeren op een van de parkeerplaatsen rondom het Citycentrum (zie plattegrond). Volg altijd de aanwijzingen van onze verkeersregelaars of Oranjemarkt-vrijwilliger op. Wij rekenen op jullie medewerking.

Tijdstip

Vanaf 10.00 uur start de vrijmarkt. Opbouwen mag vanaf 07.30 uur op Koningsdag. Net als andere jaren kunnen kinderen en volwassenen op de vrijmarkt spullen verkopen. Je kunt je niet vooraf aan te melden voor een grondplaats. Kom wel op tijd want vol=vol. Een grondplaats is GRATIS.

De spelregels

 • Vanaf 7:30 uur mogen de grondplaatsen opgebouwd worden, deze zijn vrij dus je mag zelf je plaats uitzoeken (zowel binnen als buiten). De Citypassage is vanaf 8.00 uur geopend. LET OP: je mag niet met je auto, motorvoertuig of aanhanger het Citycentrum in. Erg belangrijk: blijf binnen de aangegeven lijnen (of rood/wit lint), daar waar de ingang van de winkel open blijft. Je mag vanuit de pui maximaal 2 meter na voren. Houd je hier aan, zodat er voldoende ruimte blijft voor het winkelend publiek. Mocht je je niet aan deze regels houden, dan kun je verwijderd worden van het terrein. De grondplaatsen hebben een harde ondergrond dus zorg zelf voor een kleedje/kussen/stoeltje.
 • Rekken en/of andere attributen mogen niet hoger zijn dan 1.50 meter.
 • Commerciële nieuwe handel mag niet verkocht worden.
 • Heb respect voor de etalages van de winkeliers waar je tegenaan staat, zodat we er samen een mooi evenement van kunnen maken.
 • Het zou fijn zijn als je de auto parkeert op de Burgemeester van Hoofflaan zodat er plaatsen vrij blijven voor de bezoekers.
 • Laat de grondplaats na afloop netjes achter. Neem alle onverkochte spullen en afval weer mee naar huis.
 • Bruikbare, niet verkochte spullen mogen ook worden gedoneerd aan Kringloop de Kempen. Je vindt de twee vrachtwagens met vertegenwoordigers van de Kringloop in de buurt van de artiesteningang van de Schalm en op de Veken (nabij het Burgemeester Elsenpark). Alleen na goedkeuring door de medewerkers van Kringloop de Kempen kun je je spullen ook daadwerkelijk bij de vrachtwagens achterlaten. Alle niet geaccepteerde spullen neem je mee naar huis.
 • Houd je in alle gevallen aan de huisregels van Oranjemarkt Veldhoven

Huisregels en contact

Om de Oranjemarkt goed te laten verlopen hebben we samen met de gemeente huisregels opgesteld. Als je nog vragen hebt over de vrijmarkt dan kun je contact opnemen met de werkgroep markt/catering/infra per mail facilitair@oranjemarktveldhoven.nl of telefonisch met Pieter de Meijer 06-40377404

Scroll naar boven